Hulpgids

De gids voor de geestelijke gezondheidszorg

home

Dé gids voor de geestelijke gezondheidszorg (GGZ)

Informatie over o.a. ziektebeelden, medicatie, wettelijke regelingen en therapievormen. Een adressengids, met links naar GGZ-instellingen en adressen van meer dan 1300 therapeuten.

EPD & DIS

Kosten van dit soort mega ICT projecten annex Betuwelijnen van de zorg rijzen de pan uit.

Stoppen of doorgaan met medicatie na eerste psychose?

Antipsychotica zijn in bijna alle gevallen van een acute psychose geïndiceerd. Aanbevolen wordt om snel met medicatie te beginnen, aangezien uitstel het herstel kan verhinderen of vertragen en het risico van suïcide(pogingen) en ander gevaarlijk gedrag kan vergroten. Maar wat te doen na het herstel van een eerste psychose?

Nieuwe richtlijn benzodiazepinegebruik bij zwangerschap en lactatie

November 2013 is de multidisciplinaire richtlijn Benzodiazepinegebruik in de zwangerschap en tijdens de lactatie (borstvoeding) gepubliceerd. Deze richtlijn voorziet in recente evidence-based informatie en is opgesteld door de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG) in samenwerking met de Nederlandse vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK) en de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP).

Praktijk uitgelicht

Praktijk Querido

Dhr. Bram Querido

Praktijk inschrijven

Ook uw praktijk geplaatst op de Hulpgids? U kunt zich aanmelden door het inschrijfformulier in te vullen en daarna op de knop "versturen" te klikken. Uw gegevens worden binnen 5 werkdagen na ontvangst kosteloos door Hulpgids.nl verwerkt en gepubliceerd. inschrijven ›